Убиец на студентка от София заловен в Созопол

Извършителят е интимният й приятел

0
83
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Жертвата е умъртвена по много жесток начин

Млада жена е убита по жесток начин в петък в столицата, полицията е задържала извършителя в Созопол. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров по време на Национално съвещание на ръководството на МВР .

„Поздравявам СДВР за изключително бързите и активни действия по разкриване на извършеното в петък изключително тежко и жестоко убийство в столицата, при което е убита млада жена и при което извършителят беше разкрит и задържан на територията на Община Созопол“, заяви Цацаров.

Той добави, че в действията по разкриването на извършителя на престъплението активното са участвали и служители на ОДМВР-Бургас. По-късно днес административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов ще предоставят повече информация за престъплението на брифинг в Съдебната палата.

Момичето е на 29 години, студентка в Датския колеж. Убита е в дома си от интимният й приятел. Пребита е с метален прът. Убиецът е избягал, но е заловен край морето.