Украинецът, убил семейството в Хаинбоаз с беемвето си, опитал да гаси колата им, но тя избухнала

0
291
Съдът остави в ареста украинеца Кулчу, който предизвика катастрофата. Снимки: 24 часа

Няма алкохол и наркотици в кръвта му. Съдът го остави в ареста

След като ударил аудито с двете деца и баба им и дядо им към 18,30 часа в петък в Хаинбоаз, украинският гражданин Виктор Кулчу се опитал да гаси колата им с пожарогасител, но автомобилът избухнал и се възпламенил. Това разказа служебният защитник на чужденеца Николай Госоподинов в Старозагорския окръжен съд, който остави чужденеца в ареста, съобщи „24 часа“.

Четиримата пътници не са имали никакъв шанс за оцеляване. Колата им е на газова уредба и тепърва ще се изяснява дали тя не е причината за злощастния край.

Това остана от колата на загиналото семейство.

Според обвинението Кулчу е виновен за катастрофата – той навлязъл в насрещното платно и ударил колата със семейството. Кулчу е бесарабски българин, инженер, постоянно пребиваващ у нас от 2016 г., баща на малко дете, живеел в Николаево и работел първоначално в завод в Гурково, а по-късно в друга фирма. Но напуснал, събрал си багажа и във фаталната нощ тръгнал да се прибира в родината си. Беемвето му е ново, със старозагорска регистрация. Пробите за алкохол и наркотици на Кулчу са отрицателни.

Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четиримата свои жители, предизвикана от тежката катастрофа в прохода „Хаинбоаз“ снощи. Те пътували от Лясковец на юг към Шивачево.

В градчето казват, че починалите били много добри и трудолюбиви хора. Зад волана бил дядото, който бил на 58 години. Той е бивш миньор, сега пенсионер. Съпругата му била на 55 години – бивша магазинерка и също пенсионерка.Те са родители на бащата на двете деца, които пътували на задната седалка в колата.

Бащата и майката на децата живеели разделено от известно време. При майката в Лясковец останало 5-годишното момиченце, а 15-годишният й брат живеел в Шивачево при баща си, който е шофьор на тир. Той пътувал често в чужбина и оставял момчето на грижите на баба и дядо. Въпреки раздялата на родителите отношенията между двамата били добри и децата често се събирали заедно за почивните дни. Така било и във фаталния петък – дядото и бабата отишли в Лясковец, за да вземат внучката си за уикенда.

За нещастие те стигнали само на 2 км преди Гурково в прохода „Хаинбоаз“. Там насреща им налетяло беемвето, управлявано от 29-годишния Кулчу. В Шивачево говорят, че той карал в прохода със 180 км/час и влачил около 200 метра колата-ковчег на семейството от подбалканското градче, преди тя да избухне в пламъци. Експерти смятат, че дори и скоростта на „BMW“-то да не е била чак толкова висока, във всички случаи тя е била превишена, тъй като ограничението в района на катастрофата е до 60 км/час. В момента на инцидента – 18,35 часа в петък, асфалтът на пътя е бил леко влажен, тъй като току-що е започнало да вали. Жертвите на катастрофата ще бъдат погребани утре. Бащата настоявал и четиримата да бъдат заедно, така, както са срещнали смъртта си.