Гешев на мястото на катастрофата: Това е поредната трагедия на пътя (ВИДЕО)

0
61
Иван Гешев Снимка: Труд

Поддържаме връзка с прокуратурата на Сърбия, добави той

Главният прокурор Иван Гешев и директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов посетиха мястото на тежката катастрофа със сръбски автобус на АМ „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Причините за катастрофата със сигурност ще се изяснят след като бъдат изготвени съответните експертизи. Възложил съм делото на най-добрите екипи от специалисти в областта на пътнотранспортните произшествия от Националната следствена служба.

Това е поредната трагедия, за съжаление с пострадали деца, и най-важното е да се погрижи българската държава и медицинските власти за пострадалите от пътнотранспортния инцидент и дай Боже да бъдат излекувани. Дано няма по-тежки последствия.

За съжаление има проблеми както с пътищата, така и с пътната маркировка. Многократно от прокуратурата сме казвали, че има проблеми и с водачи, които управляват моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотици. Никой не е застрахован да му се случи това, което се случи на журналиста Милен Цветков и двете момичета, преди повече от месец.

Българската държава е длъжник на българските граждани. Всяка годинa по пътищата загиват български граждани и не само български граждани. Българската прокуратура ще продължи да работи. Колегите от следствието и заместник окръжните прокурори на Стара Загора ще си свършат работата.

Проблемите по пътищата са от безхаберие, но това безхаберие струва човешки животи. Поддържаме контакт с прокуратурата в Сърбия по случая.