Хванаха служител на НАП с 15 000 лева подкуп

Арестуваният бил отстраняван и преди от работа

0
166
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Изнудвал собственик на фирма, начетена с 800 00 лв

Служител на НАП е заловен в центъра на София в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева, съобщи на брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова.

Образувано е досъдебно производство срещу служителя, който е експерт в отдел „Ревизии“. До тук се е стигнало след като е извършена ревизия на търговско дружество, на което е било съобщено за несъответствия от 800 хил. лв. в ревизионен акт.

Експертът на НАП и управителят на дружеството са се срещнали в центъра на София на паркинг, след което са провели друга среща в бар на хотел. На първата среща служителите на НАП е съобщил на управителя, че са установили недакларирани суми, а дни след това задържаното лице е позвънило на управителя на дружеството и е поискало нова среща.

Служителят на НАП предложил да бъде изготвен ревизионен акт срещу сумата от 45 000 лв., като управителят е бил уведомен, че дори му е направена отстъпка.

Вчерашната среща е била предхождана от друга, която се е състояла в Панчарево, тъй като служителят на НАП е бил в отпуск и не му е било удобно да дойде до София.

Арестуваният служител през 2015 година е бил отстраняван от НАП заради престъпления от общ характер, но по-късно е бил възстановен на работа

Предстои анализ на доказателствата и да му бъде поискана мярка за неотклонение.