Хиляди се простиха с легендата Диего Марадона /видео/

0
23
Снимки: YouTube

В Аржентина е обявен тридневен траур

Хиляди фенове отдадоха последна почит в президентския дворец в Буенос Айрес на легендата на световния футбол Диего Марадона, съобщава Би Би Си.

Опашката от желаещи да се сбогуват с бившия аржентински национал е километрична. Очаква се милиони хора да се поклонят пред Марадона, който внезапно почина вчера от инфаркт на 60-годишна възраст.

Някои от феновете му казват молитви, крещят, други изпращат въздушни целувки и махат за последно на звездата, чиито ковчег е положен в Каса Росада, обгърнат от флага на Аржентина.

Властите побързаха да направят ограждения и да вземат всички мерки, за да ограничат коронавируса, след като тълпи от вчера вечерта се събраха на столичния Плаза де Майо.

Море от хора, облечени в тениски на Аржентина, излязоха по улиците, за да почетат живота и смъртта на Марадона.

По пътя катафалката беше съпроводена от полицейски кордон и множество фенове, които с аплодисменти отдадоха своята почит на легендата.

На полицията се наложи да предотврати леки сблъсъци, които бяха предизвикани от огромния брой хора, които искат да видят за последно своя идол.

Още вчера президентът на страната Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур.

В същото време в редица страни по света фенове на гениалния аржентинец организират сами бдения пред посолствата на Аржентина. В Китай и Индия любителите на футбола и на Марадона издигнаха малки олтари в памет на Дон Диего пред сградите на посолствата.

Пред стадиона на Наполи „Сан Паоло“ палиха свещи, полагаха цветя, снимки и иконки в памет на своя идол.