Борисов: Вкарали са кашони с хиляди флашки за вота /видео/

0
115
Снимки и видео: фейсбук

Христо Иванов отишъл на „Секвоя“ да ме снима, но Киро и Асен го издухаха. Жалко, гнусно, подло, коментира лидерът на ГЕРБ 

„11 години правя избори, но такива репресии никога не е имало“, заяви кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева пред Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ бе в Тетевен, а Бояджиева по-рано сигнализира, че също е станала обект на репресии от страна на МВР на Бойко Рашков.

„От онзи ден започнах с машините, ние сме за машинно гласуване, разчитайки, че няма да има репресии и всичко ще е честно“, категоричен беше той, цитиран от Трибюн.

„Ние ги хванахме с допълнителни 228 машини и още 150, а тези около 950 машини, които са в обращение, никой не гарантира какво се случва, а отговорникът за изборите е Бойко Рашков.“

„Вярно ли е, че на територията на България са пристигнали 16 хиляди флашки, които да зареждат машините за гласуване, те ще се използват ли за изборите, вярно ли е, че са разтоварени заедно с машините като митническа цесия. Аз твърдя, че в един митнически склад на аерогарата стоят 28 кашона с флашки. Какво се случва, ако тези флашки или една машина се повреди“, обяви лидерът на ГЕРБ.

„Флашките са изпратени от фирма от Тайван, а за покупката по документи е използвано търговско дружество от Холандия и очевидно има префактуриране на тези стоки, по груби сметки те са около 44 лева, а в нашата търговска мрежа са около 8 лева“, заяви Борисов и продължи: „Понеже вчера казахме, че сме ги разкрили, те се разбързаха да ги изнасят. Но ние имаме целия набор от документи. Третото им обяснение от снощи беше, че тези машини са за резервни части.“

„В т. 8 от решението на ЦИК се казва, че в случай че машината не стартира или има проблем, се уведоява СИК, ЦИК и Сиела Норма, които да се обърнат към техниците. В закона ясно е записано, че ако едната, втората или третата машина се развалят, се преминава към хартиено гласуване. Къде са записани резервните части или замяна на машини в изборния ден?“ попита лидерът на ГЕРБ.

„Може да се сменят хартиени ролки, но ние не отиваме да ги броим, което и това не е ясно. Смяна на захранващ кабел. Чули ли сте някой да си купи два телефона, за да ползва на втория кабела, те вече на идиоти ни правят. Друга част е смяна на батерия, ами да бяха купили батерии“, допълни той.

„Ето това е чудовищна далавера, която се готвят да направят и понеже само за три дни починаха 600 души, голи хора тичат по болниците, половината държава училищата имат тестове, а другите нямат. Кацаров вика, избяга ми фирмата. А заглавията в медиите са, че децата са пуснати на училище, но половината държава не е пусната“, обясни още той.

Борисов обаче отчете, че в служебното правителство са изключително добри в тегленето на дългове. Той припомни, че когато на него му се е налагало да тегли, лихвите са били отрицателни, а с днешна дата има лихви. Лидерът на ГЕРБ припомни, че в понеделник, ден след изборите, ще се тегли нов половин милиард дълг.

„Понеже страхът ги разтресе, започнаха пак да вадят компромати и монтажи“, допълни той.

„Нищо радостно няма. Ковид кризата, хаосът, смъртта, недоброто лекуване, защото натискът върху болниците е страшен. Учениците не могат да отидат на училище. Хванахме ги с машините, картите за гласуване, а сега и с флашките. За тях е жизнено важно тази манипулация на изборите, защото знаят, че сме най-добрите. Но са много добри в тегленето на дългове, после няма да можем да даваме по 100 лева за пенсионерите. Вие чухте ли финансов министър да излезе и да каже за какво е този дълг. Нали бяха много добри в събирането на пари Спецов и компания“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към съпредседателя на „Демократична България“ :

„Христо Иванов отишъл на „Секвоя“ да ме снима, но Киро и Асен го издухаха. Жалко, гнусно, подло, не ти отива с Черепа и ортаците на Радев. Обръщам се към Христо Иванов, понеже ми е бил министър, коалиционен партньор, да не го интересува манипулацията на изборите, че ден след ден теглят нов дълг“, заяви Борисов.

„Най-опасни са престъпниците с бели якички, ще оберат милиардите и пак ние ще връщаме. Ето за това е цялата тази яростна съпротива да не преброим контролните разписки, понеже с хиляди носят флашките“, заяви Борисов и припомни как три дни са се броили процентите от чужбина.

Един от кметовете на селата заяви, че също е привикван в полицията да бъде разпитван дни преди изборите.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се възмути, не че не се отговаря, а че се карат, когато се задават въпроси: „Ако някой е силен той вярва в подкрепата на хората, а този който е слаб – действа с репресии“

Масово събралите се хора на площада се оплакаха от репресии и преследване от полицията.