Борисов и Пеевски към миньори и енергетици: Обещано и изпълнено!

0
74

Днес в парламента с гласовете на депутатите от ГЕРБ и ДПС гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн, пишат на страницата си от ГЕРБ

„Обещано и изпълнено!“ Това заявиха лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски по време на среща с представители на миньорите и синдикатите и министъра на енергетиката.

„Днес в парламента с гласовете на депутатите от ГЕРБ и ДПС гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн. Миньорите поискаха и гаранция, че средствата, отпуснати днес, ще бъдат използвани по предназначение. От страна на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС поехме категоричен ангажимент и ще изискваме непрекъснато информация за развитието на процеса от министъра на енергетиката и от ръководството на мините“, пишат в официалната си страница от Политическа партия ГЕРБ, като приложиха и снимки от срещата.

И ДПС публикуваха информацията и снимките на страницата си във Фейсбук.

По-рано Борисов и Пеевски обсъдиха с кмета на Ямбол Валентин Ревански проблемите пред общината. В разговора в Народното събрание участваха и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на отбраната Атанас Запрянов и председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев.

Акцент беше строителството на българската военна база в Кабиле. Кметът Ревански подчерта, че реализацията на проекта се бави много, а е от изключителна важност за националната ни сигурност и евроатлантическата ориентация на страната. Въпреки че проектът е бил изведен като приоритетен за правителството на Николай Денков, до момента нито 1 лев не е даден за реализацията му.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов представи плановете на МО за строителството на новата българска база в Кабиле. Бяха изтъкнати ползите за местната общност, включително и разкриване на много нови работни места без съкращаване на български военнослужещи.

Министърът на финансите Людмила Петкова се ангажира средствата за изграждането на базата да бъдат осигурени.

Кметът Валентин Ревански отчете също, че обещаното от правителството „Денков” дофинансиране на оборудването за болницата в Ямбол също не е изпълнено. На срещата бяха обсъдени и други важни за Ямбол теми, сред които ускореното строителство на отсечка от околовръстния път на града от страна на АПИ, прехвърляне на 2 освободени войскови имота в града на общината и държавна подкрепа за изграждане на ботаническа градина в града.

Министрите поеха ангажимент за максимално бързо съдействие и решаване на посочените въпроси. Готови сме да съдействаме изцяло на служебния кабинет по приоритетни теми, които касаят пряко подобряване условията и качеството на живот на българските граждани, подчертаха представителите на правителството.