Бойко Борисов: Превърнахме се в държава на записите

0
139
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Целта е да се провали съставянето на правителство, каза лидерът на ГЕРБ по повод новия скандал със записаните партийни сбирки на ПП/ДБ

Целта е да се провали правителството. Всичко е много близко до това да бъде съставено. То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със записите, които се очаква да представи Радостин Василев.

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Той припомни, че сам е бил жертва на записи – „по тоалетни, по спални, по какво ли не“ и журналистите са били в „телешки възторг“ да го коментират. Борисов няма информация по темата, но нарече случилото се „нечистоплътно“.

Няколко пъти той повтори, че и неговите записи са били нерегламентирани и са целели сваляне на правителството. „По същия начин искат сега да ни попречат. Абсолютно същият сценарий сега се прилага към ПП и ДБ“, смята Борисов.

„Това обслужва много, много различни интереси, които не искат България да се стабилизира“, добави той. На мястото на Кирил Петков Борисов би се въздържал от коментар и обвинения към службите и Радев. „Аз не знам той какво знае. Това е нечистоплътие, незаконно и вместо да си говорим за бюджета, законите, ще си говорим как някой записва. Службите са много широко понятие. Полиция ли е, жандармерия ли е, гранична полиция, ДАНС… Има ли регламентирано мероприятие, разпоредено ли е? Това са тежки обвинения, не може да се слагат под един знаменател“, посочи бе лидерът на ГЕРБ.

На него специално записите няма да му повлияят на разговорите за правителство. „Аз не настоявам за нищо. Мария Габриел води преговори. Аз не участвам. Мен може да ме „изпере“ само народът“, коментира той разговорите с ПП-ДБ. „Пералнята „Делонги“ е какво гласуват хората. Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и чекмеджета, защото е същият монтаж. Да ме омаскарят, да се срине държавата“, посочи той.

Борисов е подозрителен и за привикването си на разпит вчера. „Притеснява ме времето, което са избрали – когато се прави правителство. Нищо нямаше да се промени, ако бе преди или след седмица“, добави още той.

Прокурорите го питали дали е искал оставката на главния прокурор Гешев. Тогава защо не извикат на разпит и Румен Радев, Христо Иванов, Кирил Петков, попита Борисов.