Цацаров подкрепи Гешев: Не се огъна в най-тежкото време

0
76
цацаров
Сотир Цацаров

Дойде време начело на прокуратурата да застане прокурор, каза той

Ще подкрепя кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, защото знам как работи и защото не се огъна в най-тежкото време. Това заяви настоящият главен прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си пред Пленума на ВСС, който трябва да избере негов заместник.

„Аз ще подкрепя този кандидат. Ще го подкрепя не защото очаквам от Иван Гешев благодарност. Ще подкрепя този кандидат, защото знам как той работи. Знам, че той не се огъна в най-тежкото време. Ще го подкрепя, защото знам какво е отношението към колегите му“, каза Цазаров, цитиран от „Фокус“.

По думите на обвинител №1 е дошло време, в което начело на прокуратурата трябва да застане прокурор. „Мина времето, когато начело на прокуратурата трябваше да застане адвокат. Мина времето, в което начело на прокуратурата трябваше да застане съветник на президента и професор по право. Мина времето, в което начело на прокуратура трябва да застане наказателен съдия“, заяви още Цацаров.

Той изрази мнение, че една част от протестиращите срещу кандидатурата на Иван Гешев го правят по лично убеждение, а „зад другата част има гнусна политическа игра“. Според него тези, които протестират по съвест, трябва да бъдат уважени.