Цацаров: Ще предложа промени в работата на комисия „Антикорупция“, за да бъде събудена от състоянието, в което се намира сега

0
30
Сотир Цацаров

Не мисля, че модел, при който единствено президентът назначава членовете на комисията, е най-положителният и най-работещият, коментира главният прокурор

Комисия „Антикорупция“/КПКОНПИ/ има потенциал и по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда закона, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание. Той посочи, че промяната в работата й, която би предложил, ще бъде заложена в концепцията му.

„При всички случаи смятам в самата концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, което се намира сега. Стремежът ми ще бъде за конкретни и прагматични предложения“, каза още Цацаров.

Не мисля, че модел, при който единствено президентът назначава членовете на комисията, е най-положителният и най-работещият, коментира Цацаров. „Не е работа на председателя на комисията, нито на самата комисия да предлага изменения в закона. Това обаче не означава, че законът не се нуждае от промени. Действащият закон има доста несъвършенства. Аз и в своята концепция и в дай боже изслушването пред съответната комисия няма да скрия мнението си по отношение на всичко онова, което според мен трябва да бъде направено като изменение в закона. Дали обаче ще бъде направено, не е мое правомощието“, заяви още главният прокурор.