Шпиони са влизали в домове и на други държавници с цел компромати

0
123
Резиденция "Бояна"

Преди години млад мъж ровил в бельото на съпругата на известен политик

Премиерът Бойко Борисов не е единственият български държавник, в чиято къща са влизали с цел компромати. През годините жертва са ставали и други високопоставени политици, включително и такива от първата тройка на държавната номенклатура, пише „24 часа“.

В къща в Бояна, известна на специалните служби под наименованието „Вила 100“, преди повече от 20 години е имало нерегламентирано проникване с цел активно мероприятие. Тогава вилата е обитавана от семейството на един от първите държавни мъже.

Разследващите установяват, че млад мъж е влизал и е ровил в бельото на съпругата на държавника, след което е взел един от нейните сутиени и ги е поставил върху негов официален костюм.

Проникването в къщата не било направено с взлом и липсите били пренебрежими. Това навежда шефовете на някои от спецслужбите на мисълта, че всичко може да е част от по-голямо активно мероприятие. Освен че липсва друга здрава логика за извършеното, това деяние не е изолиран случай.

Същата година има проникване и в жилището на един от вицепремиерите, а по-рано и друг неприятен инцидент. На събиране в един от известните български курорти в хотелските стаи на депутатки от управляващата тогава партия е тършувано из нощните шкафчета.

Повечето подробности по трите инцидента остават неразкрити, както и десетките подобни случаи през годините, които въобще не достигат до медиите.