Борисов: Трябваше да победя на изборите, за да им навра чекмеджетата, лъжите и компроматите в задния двор

0
702
Бойко Борисов Снимка: МС

Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място, посочи премиерът

„Трябваше да се явя на избори и да ги победя, за да им завра чекмеджетата, шкафовете, лъжите и компроматите в задния двор или там, където трябва. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място“. Това коментира днес във фейсбук премиерът Бойко Борисов, когато обяви, че ГЕРБ номинира Даниел Митов за премиер, а Цвета Караянчева за председател на парламента, съобщи „Фокус“.

Борисов обясни, че докато е бил премиер, не е могъл да се занимава с партията. „Две дини под една мишница не могат да носят“ и затова е решил да се оттегли от парламента въпреки спечелените лидерски битки в два избирателни района.

Слави Трифонов е безспорно най-успешният човек в шоубизнеса, но сега това е друга сцена – трябват бързи смели решения. Затова предлагаме и кабинет, готов съм с кабинет“, обяви Борисов.

Премиерът обясни и защо Томислав Дончев не е кандидат за министър-председател. Казал му, че не иска и него да „намразят“.

Борисов поздрави Слави Трифонов с победата му над БСП. „Не мислех, че освен нас някой друг може да бие БСП“, пошегува се той.

„Трябва да се отнасяме с уважение към всички избиратели, които са застанали зад другите партии. Но те са много по-малко. Съжалявам, че колегите от ВМРО и „Патриотичния фронт“ направиха като „Реформаторския блок“ и се явиха поотделно на изборите. Ако бяха заедно, щяха да са седми“, коментира изборния резултат на бившите си коалиционни партньори Борисов.