Южното Черноморие чисто от коронавирус

0
30
Д-р Ангел Кунчев Снимка: 24 часа

Под 1% от изследваните 2400 души са се срещали със заразата, съобщи доц. Ангел Кунчев. Министър Ангелкова увери, че туристите могат да се чувстват в безопасност

Под 1% от изследваните 2400 души от Бургас и южните морски общини Несебър, Созопол, Приморско и Царево са се срещали с коронавируса. Това са резултатите от приключилото днес мащабно изследване за COVID-19, което бе проведено в региона. За осъществяването му са се включили над 100 служители на РЗИ и служители от морските общини, съобщи „24 часа“.

Според доц. Ангел Кунчев това показвало, че южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите можели да се чувстват в безопасност. Същата позиция изрази и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обяви още, че днес сутринта се е срещнала с представителите на Съюза на собствениците на хотели в „Слънчев бряг“, които са заявили готовност за активен летен сезон от 1 юли. „Във всички хотели се спазват стриктно противоепидемичните мерки“, каза Ангелкова и допълни, че утре се очаква първият чартър от Амстердам.

„Регионът ни е безопасен, морето ни е чисто, очакваме туристи, за които през цялото лято тук, в Бургас, ще има интересни културни събития“, каза кметът Димитър Николов.