Агенти на ДАНС влязоха в Община Кочериново

0
18
данс

Проверява регистрацията на жителите

Агенти на ДАНС влязоха в Община Кочериново. Проверката била свързана с предстоящите избори, тъй като агентите пристигнали изненадващо в петък и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните жители по настоящ адрес, съобщава „Струма“.

Служителите представиха заповед за проверка относно регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес, която бе извършена в служба ГРАО. Съставен беше протокол и очакваме резултатите от проверката, която е рутинна, заяви по повод Любка Йорданова, която е назначена за временно изпълняващ длъжността кмет, след като досегашният градоначалник Иван Минков бе издигнат за нов мандат от ГЕРБ.

Освен от служба ГРАО са изискани документи и от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори.

По думите на Любка Йорданова регистрираните по настоящ адрес до края на април лица в общината са само 49. Това е бройката, която е за всички 10 населени места – Кочериново и селата. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са около 3077 души, добави тя.

В битката за кмет на Кочериново участват петима кандидати. Проверката обаче най-вероятно е по сигнал, тъй като надали служителите на ДАНС обикалят всички общини преди изборите. Полицейска проверка за евентуални изборни туристи наскоро бе извършена и в община Кресна по разпореждане на прокуратурата.