Ананиев: Балове няма да има сега

0
11
Кирил Ананиев

Здравната система ще издържи на натиска, категоричен е здравният министър

Балове няма да има заради голямото струпване на хора, много емоционални моменти, непредвидени контакти, които могат да доведат до разпространение на вируса. Нямаме нищо против тези балове, те ще се проведат, след като мине фазата на разпространение на епидемията, заяви здравният министър Кирил Ананиев по БНТ.

Родителите на малките деца изпитват трудности по отношение на тяхното гледане и ходенето на работа, затова е предприета мярката за отварянето на детските градини.
Това е доброволно решение на родителите, те са запознати с рисковете, каза Ананиев. Министърът каза, че температурата на децата ще се мери с електронни термометри.

В борбата срещу това заболяване във всички държави бяха създадени оперативни щабове. Аз работя прекрасно с щаба. Не се чувствам изместен, каза той. Щабът ще съществува най-малко до приключване на епидемиологичната обстановка, посочи здравният министър.

По думите му здравната ни система ще издържи на натиска. Малко над 4 милиона са постъпили в дарителската сметка на здравното министерство, каза той.