Ананиев инспектира пазара „Димитър Петков“. Ако спазват мерките, ще ги отворим след Великден

0
11
здравеопзване
Кирил Ананиев

Правим проверки и в търговските вериги, каза министърът

„Ако установим устойчивост на спазване на противоепидемичните мерки на пазарите, ще гледаме да ги отворим възможно най-бързо след Великден“, заяви здравният министър Кирил Ананиев, който инспектира пазара „Димитър Петков“ в столицата.

„Правим проверки и в търговските вериги. Имаме непрекъсната връзка с най-големите търговски вериги и ходим непрекъснато на посещения там. Разбрали сме се вътре в самия магазин търговските вериги да спазват нужните изисквания. А навън, с помощта и на органите на реда, се спазва дистанция от метър и половина- два, без да има наплив. Не трябва да противопоставяме пазарите и големите търговски вериги. Пазарът е особено място за пазаруване. Досега я нямаше тази организация, която създадохме. Понякога се натрупват много хора буквално един зад друг и се борят да вземат този или онзи домат. Трябваше да преминем през този етап, за да свикнем с начина на новото поведение, което трябва да спазваме и след коронавируса“, подчерта Ананиев.

Ананиев остана доволен от въведената организация на пазара „Димитър Петков“. „Видях много добра организация, няма сблъскване между клиенти, хората разбират, че трябва да се спазват правилата“, заяви той.