Ананиев: Няма как хора, които имат нужда от хемодиализа, химиотерапия, лъчелечение, ТЕЛК, да не бъдат допускани в плевенската болница

0
26
Кирил Ананиев

Грешно са тълкували заповедта ми, разпоредил съм само спиране на детските и майчинските консултации, плановите операции, както и посещенията при болните, обясни здравният министър

Това, което се е случило сутринта в Плевен, въобще не отговаря на заповедта, която аз съм издал, категоричен бе министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на брифинг на Националния оперативен щаб.

Тази сутрин пациенти от града, където бяха установени заболели с коронавирус, се оплакаха, че не могат да влязат в лечебното заведение за преглед и важни процедури.

„Как се случило това с грешното тълкувание на моята заповед, не мога да разбера“, подчерта Ананиев и обясни, че е разпоредил спиране само на детските и майчинските консултации, плановите операции, както и посещенията при болните. Целта е единствено да се ограничи достъпът на външни лица до болницата.

Здравният министър увери, че е разговарял с директора на лечебното заведение, както и с този на болницата в Габрово, предупреждавайки ги да спазват стриктно заповедта.

„Няма как хора, които имат нужда от хемодиализа, химиотерапия, лъчелечение, ТЕЛК – това са спешни случаи – да не бъдат допускани. Помолих директорите да излязат пред средствата за масова информация и да информират за нашия разговор. Няма да допусна оттук нататък такива неща. Силно бях разочарован“, категоричен бе Ананиев, който увери, че организацията в самите лечебни заведения е много добра.