Арестуваният полицай криел дрогата в абсорбатор

0
55
Униформеният криел дрогата в абсорбатор.

Задържан е след сделка за 50 хапчета амфетамини

Колеги са подали сигнал за арестувания полицай от 4 РПУ, че той продава наркотици. Това съобщи шефът на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Беше ни сигнализирано, че едно лице разпространява наркотични вещества на територията на град София. След като бяха извършени съответните процесуално-следствени действия и бяха използвани СРС-та, лицето бе задържано в ж.к. “Лагера“ в момент на продажба на наркотични вещества.

Заловените наркотици. СНИМКИ: МВР

,,Дотук сме документирали още две осъществени от него продажби. В жилището, което обитава, намерихме и други наркотични вещества. Иначе вчера по време на акцията е продал 50 таблетки за сумата от 500 лева. След претърсване на дома му бяха открити около 200 таблетки /екстази и метаамфетамини/, скрити в абсорбатор, и тефтер, в който е записвал кога и на кого е продавал наркотиците“, коментира Русинова и допълни, че на обвиняемия предстои да бъде повдигнато обвинение за разпространение на наркотици.

,,По случая работим от три месеца. Задържаният е назначен през 2016 г. като стажант, а като служител в 4-то РПУ работи от 2017 г. С поведението си не е демонстрирал по-висок стандарт. Живял е в квартира в столицата“, добави и зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.