Начало ЗАКОН И РЕД Арестуваха рецидивист с 9 присъди за грабежа на 79-годишен мъж

Арестуваха рецидивист с 9 присъди за грабежа на 79-годишен мъж

0
13
Снимка: Pixabay

Парите ще бъдат върнати на пострадалия

Вчера е заловен мъжът, който измами и ограби възрастен мъж, непосредствено след като получил пенсията си от пощенския клон в столичния квартал „Гео Милев“, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той рецидивист с 8 присъди за измами и една за грабеж – мъж в пенсионна възраст. Полицията го е потърсила на домашния му адрес, но той се е бил укрил. По-късно е заловен.

„Той се е специализирал в измамите. Най-вероятно е наблюдавал клона на пощата“, каза главният секретар.

„Сумата беше открита и ще бъде възстановена на възрастния мъж. В рамките на вчерашния ден е образувано досъдебно производство и в рамките на днешния ден материалите ще бъдат предадени на прокуратурата“, уточни още Ивайло Иванов.

79-годишният пенсионер станал жертва на рецидивста веднага след като си е взел пенсията от пошенския клон в кв. „Гео Милев“ в столицата. Измамникът го излъгал, че е служител на пощата и е станала грешка, поради което са му дали с 50 лв. по-малко. Взел да брои уж парите и му върнал само 400 лв., но ограбеният се усетил едва след като колата отпрашила.

Граждани от близък офис му помогнали веднага и сезирали полицията, а десетки доброволци веднага се организираха през социалната мрежа, за да съберат парите на възрастния човек, ограбен точно преди Коледа.