Арестуваха 2-ма полицаи за участие в наркогрупа

0
50
Сийка Милева

Униформените осигурявали „чадър” на дилърите, задържали конкуренти, дори пренасяли дрога с патрулката

Двама полицаи са били арестувани при акция срещу група за разпространение на наркотици в София. Задържани са още 8 дилъри. Полицаите осигурявали „чадър” за безпроблемното пласиране на дрогата. Извършвали и арести на хора от конкуренцията. Дори пренасяли дрога с патрулката.

При операцията на 29 ноември са задържани общо 10 човека, като са извършени претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила. Намерени и иззети са голямо количества марихуана и амфетамини на малки дози, готови за разпространение, каза на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

„Организираната престъпна група е действала от началото на 2017 г. в София, квартал „Требич“, село Мировяне, град Нови Искър и село Доброславци. Тя е била създадена с цел разпространение на наркотични вещества, основно амфетамини и марихуана. Групата е имала строго изградена пирамидална структура. На долното ниво са били уличните дилъри, които са се снабдявали от членовете на средно ниво. Свидетелите описват групата като „Фирмата“, заяви Сийка Милева.

„За грам трева за пушене и амфетамин се е заплащала сумата от 25 лв. Голяма част от членовете на групата са криминално проявени, с предходни осъждания за телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи. Събрани са доказателства, че членовете на организираната престъпна група със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили принуждавали различни лица да разпространяват наркотични вещества за тях“, допълни още говорителят на Специализираната прокуратура.

Разследването срещу бандата започнало преди около година.