Махнете „сивият кардинал“ Узунов от президентството. Заради него умират полицаи

0
1052
Пламен Узунов като масон.

Демерджиев и останалите са само пионки на пловдивската масонска мафия

Стефан Ташев

Заради един „сив кардинал“ в президентството умират български полицаи. Четирима за два месеца. Двамата униформени в Бургас, пометени от автобус с мигранти, техният колега прегазен смъртоносно от кола с мигранти и сега граничният полицай застрелян край оградата от предполагаеми наркотрафиканти.

Името на „сивия кардинал“ е Пламен Узунов, съветник по антикорупцията на президента Румен Радев втори мандат. Получател на подаръчни комплекти в ресторанти със съмнително естество. Обвиняем за търговия с влияние в полза на един от спонсорите на „промяната“ Пламен Бобоков и лобиране за него, включително с непубикувани съдебни решения.

Разследван от Европейската служба за борба с финансовите измами-ОЛАФ заради аферата „Грейт Уол“-закупуването на високопроходими автомобили за МВР, чрез промяна на спецификата на обществената поръчка в полза на определен кандидат, заради която България най-вероятно ще трябва да връща над 5 милиона евро.

Пламен Узунов е бивш директор на ОДМВР-Пловдив, напуснал през 2015 година след скандален случай с прикриване на катастрофа с убит пенсионер, като подчинените на Узунов полицаи забравили да вземат кръвна проба на шофьора. Секретарят по антикорупцията е човек на Георги Гергов от масонската ложа в Пловдив „Ориент Слънце“, на т.нар. „Библиотекарски институт“ подслонил бивши ченгета от ДС, на Румен Петков и депутата от БСП Манол Генов.

И още и още….

Г-н Президент, уволнете този „селски Джеймс Бонд“ провикна се преди година Сашо Диков. Воплите му обаче не бяха чути.

Година и половина, не без знанието и съдействието на Румен Радев съветникът му по антикорупцията ръководи в сянка МВР и системата за сигурност на България. Всички кадрови чистки, „реформи“, уволнения и назначения в МВР са негово дело. Като кръстник на мафията е. Трябва първо да целунеш ръка на Узунов, за да те назначат за началник в МВР. Негови очи и уши там са вечните зам.-министри на вътрешните работи Венцислав Катинов и Емил Ганчев. Свързани, разбира се с Пловдив, негово назначение е и главният секретар на МВР Петър Тодоров, също бивш полицай от Пловдив.

В специалните служби и ДАТО също. Сегашният министър Иван Демерджиев също. И той е от Пловдив.

Злите езици твърдят, че има и неофициална търговия за началнически постове в системата, която също преминава през Узунов. Дали е така остава само да гадаем.

Резултатът е видим за всички. МВР е разбито тотално, там вместо да работят, треперят за постовете си. Ръководени от некадърни, но лоялни на съветника по антикорупция кадри.

Заради Радев и Узунов и тяхното некомпетентно управление на системата за сигурност с живота си плащат български полицаи. Такава кървава „жътва“ страната не помни от десетилетия. И виновни за нея няма. Двамата основни отговорници за разбиването на системата-Бойко Рашков и Демерджиев имат наглостта де се оправдават като обвиняват други за трагедията.

А сивият кардинал от Дондуков№2 затова е сив, че не се показва никъде и не носи никаква отговорност. Той, както се оказа, е недосегаем.

Рибата, казват, се вмирисва от главата. Вонята на корупция откъм президентството е страшна. Но няма медии да попитат. Те са заети с други неща. Не искам да съм лош пророк, но заради този некадърник ще загинат още български полицаи.