Координатор на „Продължаваме промяната“ е арестуван във Ветрино заради оранжерия за марихуана

0
167
Откритата наркооранжерия в имота на координатора на "промяната". СНИМКА: МВР

Пламен Пенев е наел склада, където е открита дрогата и крадено „Порше“

При специализирана полицейска акция в понеделник бе арестуван координаторът на „Продължаваме промяната“ в община Ветрино, Пламен Пенев, съобщиха варненски медии. От щаба на партията във Варна казват, че той е бил не координатор, а редови член и бил помолен да се оттегли.

В наето от Пенев складово помещение са открили оранжерия за отглеждане на марихуана, както и автомобил, за който се твърди, че е откраднат, пише „24 часа“. Ето и официалното съобщение на МВР:

Операцията е реализирана през вчерашния ден от служители на ГДНП, ОДМВР-Варна и РУ-Провадия на територията на с. Млада гвардия. При предприети процесуално-следствени действия в двора на бивша птицеферма в селото е открито хале, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 923 растения, достигнали различен стадий на развитие, високо технологично оборудване, суха тревиста маса и материали за отглеждането им. В хода на операцията криминалистите установили и противозаконно отнет автомобил „Порше 911“. Кражбата е заявена на 31 август от собственика му в София. При огледа е изяснено, че върху идентификационните номера на колата е извършена интервенция.

По случая е задържан 33-годишен варненец, ползвател на имота. По случая са образувани две досъдебни производства, работата по които продължава под надзора на прокуратурата.