Само в Breaking.bg: Нови рокади в Икономическа полиция

Шефът на сектор„Противодействие на корупцията в администрацията” Ивайло Крумов излетя от поста

0
238
МВР
Снимка: архив

„Борец срещу корупцията” отива в районно управление

Нови рокади текат в „Икономическа полиция” в Главна дирекция „Национална полиция”, съобщиха информирани. След като в края на юни си отиде шефът на „Икономическа полиция” Мирослав Рашков, сега го последва и неговото доверено лице Ивайло Крумов.

Крумов ръководеше сектор „Противодействие на корупцията в администрацията” в Икономическа полиция. Както и Рашков и Крумов си тръгва уж доброволно. Той вероятно ще отиде в някое от столичните районните управления като служител на икономическа полиция, прогнозират запознати. Което си е чисто понижение. Крумов, както и началника му Рашков, бивш футболист от Горна Оряховица, се смятаха за протежета на бившия главен секретар на МВР по времето на кабинета „Орешарски” Светлозар Лазаров, който в момента прави шеметна политическа кариера в „Атака”. Рашков отиде като редови служител в данъчния сектор на СДВР.

Крумов работи в „Икономическа полиция”, а през 2015 г бе назначен за шеф на новообразувания сектор „Противодействие на корупцията в администрацията”. Преди това е понижев служба КИАД, заради издънка на негов подчинен Йордан Исаев, заловен за контрабанда на цигари в особено големи размери.

На националното съвещание на МВР в края на юни главният прокурор Сотир Цацаров остро критикува работата на „Икономическа полиция”, като обяви, че тя е в „летаргичен сън”.