Синдикатите в МВР: Комисията в парламента да беше обърнала внимание и на насилието над полицаи

0
380
Валентин Попов

Няма „толкова луд“ служител на МВР, който да нареди на други служители да превишат правомощията си, казва Валентин Попов

„Има образувани и приключени дисциплинарни производства и са наложени наказания дори са обжалвани и потвърдени от съда. Има и образувани наказателни производства“, заяви пред БТВ Валентин Попов от синдикалната федерация на МВР по повод темата с полицейското насилие на протестите миналото лято, което бе и тема на извънредното заседание на парламента днес.

„Контролът върху МВР е политически и е в ръцете на Народното събрание. Нека уважаемите народните представители вземат решение достатъчно тежки ли са наказанията, трябва ли да има други по-тежки и има ли други отговорни“, коментира Попов.

Той попита защо временната комисия за полицейското насилие и депутатите поне малко не обърнаха внимание и на обратната страна на медала – насилието над полицаи.

Според Попов няма „толкова луд“ служител на МВР, който да нареди на други служители да превишат правомощията си и вероятно става въпрос за сериозен психологически натиск върху полицаите.