Първо в Breaking.bg: Махнаха шефа на „Икономическа  полиция”

Той бе доверено лице на бившия главен секретар Светлозар Лазаров

1
653
МВР
Снимка: архив

Мирослав Рашков е освободен със заповед на вътрешния министър Радев

Мирослав Рашков, началник отдел „Икономическа полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” е освободен от длъжност със заповед на вътрешния министър Валентин Радев, съобщиха за Breaking.bg запознати.

Разпореждането е от миналата седмица. Мирослав Рашков е пратен като редови служител в данъчния сектор на Столичната дирекция на вътрешните работи-СДВР.

Преди два дни на Националното съвещание на МВР главният прокурор Сотир Цацаров остро критикува работата на „Икономическа полиция”, като обяви, че тя е в „летаргичен сън”. Главният секретар на МВР Младен Маринов обяви след критиките, че ще се вземат мерки и ще бъде проверена работата на „Икономическа полиция”.

Мирослав Рашков се подвизаваше в Националната полиция като доверено лице на ексглавният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Кариерата на Рашков, бивш футболист от Горна Оряховица,  стремглаво тръгва нагоре през 2013 г, когато главен секретар на МВР  е именно Лазаров. Тогава от началник група в РУП  в Горна Оряховица  той става шеф на специално създадения отдел към Главна дирекция „Криминална полиция”  за борба с престъпленията във финансовата  и кредитната система.

Явно Рашков е изпаднал в немилост заради слабите резултати на повереното му звено, коментират запознати. Той ръководеше икономическа полиция от лятото на 2015 г.