Хибридната война на Кремъл против България вече навлезе в интензивна фаза

0
1636
Партията на трагикомичния ген. Димитър Шивиков е сред поканените.

Ген. Димитър Шивиков, допреди време възприеман като перспективен натовски офицер, вече е член на Националния съвет на „Русофили“

Атлантически съвет на България, фейсбук

Внимание!

Лица на петата колона.

Бригаден генерал (о.з.) Димитър Шивиков, допреди време възприеман като перспективен натовски офицер, вече е член на Националния съвет на Национално движение „Русофили“!

Хибридната война на Кремъл против България вече навлезе в интензивна фаза. Спящите клетки се събуждат и активират. Вече не се и прикриват. Картите са свалени. Sleepers become leaders.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия генерал (о.з.) Златан Стойков също официално е част от „Русофили“.

Явно ГРУ добре е работило в България по линия както на службата на военния аташе, така и на нелегалните резидентури. През годините, докато България се подготвяше за присъединяване към НАТО и във времето след това, руското военно разузнаване е действало тихо и упорито у нас. И сега бере част от плодовете на труда си. Запасното войнство наред с действащите военнослужещи и служители на МВР и на специалните служби винаги са били мишена на руската подривна дейност – както за разузнавателни задачи, така и за активни мероприятия. Вторите, практиката показва, са по-големи като обем и тежест и водят до политически мутации в набелязаната като жертва държава.

Инсталирането на Румен Радев като президент с намесата на генерал Решетников от Службата за външно разузнаване беше стратегически успех за Кремъл, осигуряващ своеобразен политически плацдарм за подривна дейност. Запасното войнство е друга важна част от хибридния инструментариум на Москва.

От Атлантическия съвет изразиха възмущението си и от появата на Димитър Шивиков в униформа по време на протеста на 2 септември. Ето каква беше реакцията им тогава:

„На вниманието на министъра на отбраната!

Бригаден генерал (о.з.) Димитър Шивиков току-що омърси и армията, и униформата на българския офицер с участието си в протеста в униформа.

Кой дава правото на офицера от запаса Шивиков да участва в политическо мероприятие униформен?

Кого ангажира Шивиков с това си участие? Само себе си или се опитва да въвлече и Българската армия в политическите борби?“