Бащата на Андреа: Законът защитава убийците

0
118
Снимка: БТВ

Днес е погребението на момичето и на него ще присъства цялото Галиче

Спонтанен протест бе организиран в село Галиче с искане за изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството на 18-годишната Андреа..

Жители на селото се събират в центъра му. Хората се организираха в социалните мрежи. Те искат доживотна присъда за убиеца и промяна на закона, който е определил по-леки наказания за непълнолетните престъпници. Хората недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора.

Бащата на 18-годишната Андреа – Асан Руменов заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон. „Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени“, настоя той. „Винаги съм живял с мисълта да възпитам и да изуча децата. Те са ми най-ценното. Сега един убиец ми отне най-ценното“, проплака родителят.

„Моето дете беше културно, възпитано, прилежно. Работех в Англия, обаждаше ми се по телефона, за да ме пита дали може да отиде на дискотека. Не правеше нищо, без да ме попита. С приятеля си се запознаха във фейсбук и тя не смееше да излезе с него на среща, преди да ме попита и да ѝ разреша“, обясни той.

Андреа Руменова

„Това е един изверг, който няма да стане по-добър в затвора. Той ще се школува, ще излезе и ще убие още някого“, коментира бащата и разкри, че не може да остане в България.

Днес е погребението на Андреа и на него ще присъства цялото село.