Бетина Жотева е новият председател на Съвета за електронни медии

0
29
клевети
Бетина Жотева

Встъпва в длъжност още от утре – 9 май 2020 г.

Съветът за електронни медии ССЕМ/ избра Бетина Жотева за свой председател. Решението бе взето с 3 гласа „за”, Ивелина Димитрова и Розита Еленова се въздържаха

Новият председател встъпва в длъжност още от утре – 9 май 2020 г.

Бетина Жотева е емблематично лице от БНТ, където преминават дълги години от журналистическата й кариера като водещ на новините, редактор и кореспондент в Белград. Тя е магистър по философия от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Бакалавърска степен получава от Държавния университет в Будапеща. Владее свободно пет езика – освен родния си също английски, руски, френски и испански. Ползва унгарски.

Преди да стане част от СЕМ през 2016 г., тя последователно е отговаряла за медийната политика на няколко министерства. Била е директор на дирекция „Връзки с обществеността, комуникация и протокол“ в Министерството на финансите, в Министерството на икономиката и енергетиката, както и съветник по медийната политика на вицепремиера Екатерина Захариева. Впоследствие беше и говорител на Външното ни министерство до 2016 г., когато започва кариерата й в медийния регулатор до днес.