Бивша евродепутатка от ГЕРБ се обадила на Борисов за болните от коронавирус Гошо Боеца и жена му

0
138
Георги Георгиев

Не пращаме линейки само за тези пациенти, свършихме си работата професионално, каза здравният министър

Бившият евродепутат от ГЕРБ Душана Здравкова се е обадила лично на премиера Бойко Борисов заради случая с лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му. Били са получени много обаждания, че има проблем в болницата във Видин, където са били настанени тези двама пациенти, тъй като не могат да бъдат обслужени. Това каза в отговор на въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг.

Болните от коронавирус Георгиев и жена му бяха преместени от видинската болница в ВМА и Правителствена болница в София и това предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

„Премиерът каза да се провери каква е медицинската ситуация с пациентите и при нужда да се направи всичко необходимо“, допълни Ангелов.

„Не търсим медийно присъствие с този казус. Не сме подхождали избирателно. Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Свършили сме си работата професионално“, допълни здравният министър.

Душана Здравкова е един от основателите на ГЕРБ и неин евродепутат в периода 2007–2009 г. След като мандатът й изтече, тя се върна на работа в Окръжния съд във Варна. През 2011 година напусна партията, а днес отявлено подкрепя протестите срещу кабинета „Борисов“.