Бивш говорител на Радев и евродепутат сравни Кабаиванска с френски колаборационист и намекна какво чака, ако БСП вземе властта

0
268
президент
Иво Христов

Иво Христов припомня за отношението на Де Гол към тях

Бившият говорител на Румен Радев и настоящ евродепутат Иво Христов сравни оперната прима Райна Кабаиванска с френски колаборационист и намекна какво я чака, ако БСП вземе властта.

Райна Кабаиванска

„Райна Кабаиванска с поддържаща роля в сапунката на Борисов. Патетично“, написа във фейсбук Христов, който е син на агент на Държавна сигурност, и обясни какво се случва с непокорните интелектуалци: „След войната дошли да ходатайстват пред Де Гол да помилва интелектуалците-колаборационисти. „Тези хора са много талантливи”, казали просителите. „Това е утежняващо вината обстоятелство”, отвърнал генералът“.

Явно Христов следва примера на своя патрон Румен Радев, който с вдигнат юмрук и крайни лозунги подстрекава протестиращите към агресия.

Колаборационистите във Франция са сътрудничили на нацистка Германия през Втората световна война. След края й и около 20 000 от тях са осъдени на смърт за държавна измяна.

Райна Кабаиванска е един от най-значимите сопранови гласове през втората половина на XX век. Тя е кавалер на Ордена на Италия, пет пъти най-популярна личност на Италия и два пъти музикант на годината.

Кабаиванска си навлече гнева на феновете на Радев, когато каза: Видях президент, който е от едната страна.