Бисер, който наръга жена си в болница: Бъдете снизходителни, бях афектиран! Нямам пари, болен съм

0
102
Бисер Хънтев в съда Снимка: 24 часа

Съдът го остави в ареста

„Бъдете снизходителни, бях афектиран. В тежко състояние съм, нямам пари. Трябваше да ходя на биопсия, ядрено-магнитен резонанс. Съмняват се, че имам рак на простатата. Трябва да събера средства от близките, затова искам по-лека мярка“. Това помоли съда Бисер Хънтев, който наръга жена си в пловдивската болница „Тримонциум“, съобщи Trafficnews.bg.

Бисер и жена му са разделени от известно време. На 31 януари мъжът нахълта в болницата, където съпругата му работи като рецепционистка, и я наръга с нож в крака. Стреля и с газов пистолет при идването на полицията. За да го неутрализират, униформените го удариха с палка по главата.

Мъжът е криминално проявен, като през 2001 е осъден за хулиганство и закана за убийство. Впоследствие е реабилитиран. В началото на днешното съдебно заседание държавното обвинение отново настоя за най-тежката мярка неотклонение. Свидетелски показания сочат, че именно той е нападателят.

„Има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление“, заяви наблюдаващият прокурор. Адвокат Алпакчиева, служебно ангажирана да защитава мъжа, заяви че за нея няма опасност да се укрие. „Безработен е. Болен е, трябва да се лекува“, заяви защитничката. Оказва се, че Бисер не е хващал работа повече от 20 години.

Съдът го остави в ареста.