Божков притискал сините фенове да протестират срещу Борисов

0
64
Степан Хиндлиян

След отказа им ги оставил без финансиране

Укрилият се от правосъдието в Дубай Васил Божков е притискал феновете на футболния клуб „Левски“ да излязат на протест срещу Бойко Борисов с условието, че срещу това ще даде пари на синия отбор. Те обаче отказали и той ги отрязал от финансиране. Това разкри в сутрешния блок на Нова телевизия шефът на Националния клуб на привържениците на ПФК „Левски“ Степан Хиндлиян.

По думите му досегашният собственик на отбора, който джироса акциите на името на премиера, се е държал пренебрежително с публиката на сините.

Не идваше на мачове. В един момент, когато облаците над него се сгъстиха, каза, че няма лотария, няма „Левски“ – за протест. Говорете с Борисов. Ние не изпълнихме волята му да излезем на улицата. Ако излезете на улицата – имате моята подкрепа“, разказа в „Здравей, България“ Хиндлиян.

„Пред Божков Борисов ме нарече подлога заради начина, по който той ги вижда нещата. Не е свикнал да му се отказва“, заключи бившият журналист.

По повод вчерашния цирк с размятане на акциите на сините от Министерския съвет до „Герена“ шефът на феновете коментира: „Това, което се случи вчера, е потвърждение на тезата на една част от привържениците на „Левски“, че клубът е заложник на политически и икономически интереси“. По думите му тимът се е превърнал в разменна монета.

Важното е оттук нататък какво се случва с „Левски“. Това не може да продължава така“, категоричен беше Хиндлиян. „Има един вариант и той е следният, за да се скъса с този модел. Търговският закон дава право мажоритарният пакет да остане в клуба. Останалите акционери да свикат общо събрание, да изберат надзорен и управителен съвет, които на чисто да започнат да търсят спонсори по естествен начин. Когато „Левски“ се менажира по правилен начин, има притегателна сила. Който и да е собственик на Левски, да бъде така добър акциите да отидат в клуба. Най-голямата футболна емблема отива по дяволите.“, изрази емоциите си Степан Хиндлиян.

Това е единственият път, смята и баскетболният треньор на сините Константин Папазов – Тити. Той не скри разочарованието си от действията на Божков, при положение, че две седмици 7-8 души са правили всичко възможно за постигане на решение за акциите на „Левски“ по най-безболезнения начин.

„Това, което направи с „Левски“, синя България няма как да му вярва. Жалко е, че в една много лошо измислена пиеса беше избран най-неподходящият актьор. Тя беше от човек, който години минаваше за някой, който директно казва истината“, заключи Тити Папазов.

„Акциите на Левски са толкова свещени, колкото косите на Левски в музея. Никой няма право да ги развява по този начин. Акциите са ценна книга. Не са да се разнасят. За да оцелеем се обръщам към синя България. Имаме спешна нужда от милион от половина и съм убеден, че ще ги съберем“, завърши Папазов.