Борисов: Бяхме най-добрите в Европа, сега сме само след Швеция по брой заболели от коронавирус

0
96
Битият студент, който няма никакви травматични увреждания по данни от "Пирогов".

Горчиво съжалявам, но неговият дядо комунист не ни даде възможност да пътуваме в чужбина, коментира премиерът за студента от Хага

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че проверката на МВР за полицейския побой над студента от Хага ще приключи във вторник-сряда. Борисов коментира случая по време на размириците на протеста, съобщи DarikNews.

„Гледах едно от децата, за огромно съжаление, проверката по случая във вторник-сряда ще завърши. Горчиво съжалявам и никога, никога това не е било толерирано от нас“, каза Борисов. „Но неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да идем да учим в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било“, добави той.

„На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света“, заключи Борисов по адрес на протестиращия студент.

Той премина на темата по повод на ръста на заболели у нас от коронавирус и част от протестиращите, които ще се върнат обратно в други европейски държави, за да учат.

„За жалост, една по една държавите ни слагат в червените зони – сиреч, държави, в коитоq като се върнат част от проестиращите, които, за наша радост и за радост на мнозина, демокрацията им е дала възможност да учат в чужбина“, каза Борисов.

„Бяхме най-добрите в Европа, сега сме само след Швеция по брой на заразени. Е, имало ли е смисъл да спазваме мерки? Много хора ми се разсърдиха тогава“, призна премиерът за натиска да сваля ограниченията. Той заключи, че в обществото тогава се внушавало и нагнетявало, че няма коронавирус и ние сме били единствената страна, в която хората не вярват, че има такава зараза.

„Цялото общество беше така облъчено, че аз, Мутафчийски, щабът – да бъдем лошите, които тормозят хората“, обобщи премиерът. Според мен е редно да се направи една кръгла маса на медиците. Публично, пред медиите, да излязат и да обяснят на обществото докъде води всичко това и къде ще стигне. Истински се надявам медицинските светила да излязат и да кажат по единия или другия модел сме действали по-правилно“, призова Бойко Борисов.