Борисов към курсантите: Гордеем се с вас

0
37
Премиерът поздрави полагащите клетва курсанти.

Ще дадем близо 4 млрд. лева за отбрана, каза премиерът

„Гордеем се с вас и се грижим за вас. Тази година сме отпуснали 16 милиона лева, за да живеете добре“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Националния военен университет „Васил Левски“ (НВУ) във Велико Търново.

„Тази година за отбрана ще дадем близо 4 млрд. лева. Това са пари от данъците на българите. Затова трябва да се учите и да сте много добри. Да, ние сме дипломати, но ще сме добри политици, ако има траен мир. Винаги е добре зад гърба си да имаш възпиращата сила на армията. Добър е този офицер, който връща жив и здрав войника на майка му и баща му. Затова аз ви разпореждам да връщате живи тези деца. Поздравявам ви“, каза още Борисов

Министър-председателят бе посрещнат под звуците на военния оркестър, а военните го поздравиха. Той от своя страна поздрави, полагащите клетва курсанти.

Началникът на университета полк. Маламов заяви: „Полагането на военна клетва е стара войска традиция, символизираща дълг и чест. Тези думи са произнасяни от нас и дедите ни. Защитата на родината е дълг и чест, изискващи преданост към родината“, заяви той.

Днешният петък е обявен и за Ден на отворени врати в Националния военен университет „Васил Левски”. По този повод бе показано въоръжение и бойна техника, имаше демонстрации по специализиран ръкопашен бой, демонстрация на задържане на терорист и др.