Премиерът: Няма да пипаме резерва за пенсионерите

0
40
Снимка: МС

81 държави са поискали финансова помощ от МВФ

„Възложих на щаба и министъра на здравеопазването да прегледат всички лекари, лаборанти, шофьори и служители на здравните инспекции, които се борят с коронавирус. Ще възложа да се съберат доброволци за борба с епидемията“. Това каза на брифинг премиера Бойко Борисов.

Той допълни, че ще се проведат разговори за мобилизация на курсантите, които не са на училище да подмомогнат служителите на границите и да се изплатят допълнителните 1000 лв. на всички на първа линия

„Днес, заедно с Дончев, Горанов, Караниколов говорихме с шефа на МВФ за мерките по света. Светът се готви и реално има пари за около 3 месеца. МВФ казали, че 81 държави са поискали пари.В рамките на дни големите производители на алкохол започнаха да произвеждат спирт. От него ще можем дори да изнасяме“, каза още премиерът.

Борисов обясни, че са направени и проверки на запасите на хранителни продукти като боб, леща и други. Основна грижа за нас са не само лекарите и полицаите, а и пенсионерите. Няма да пипаме резерва за тях“, категоричен бе той.

А канцлерът на Германия Ангела Меркел е похвалила правителството за реорганизацията на индустрията. „Монтират се термокамери навсякъде, за да можем да ускорим зелените коридори. Защото, докато вървят тировете, ще върви и икономиката – и нашата, и европейската“, заяви министър-председателят.