Борисов: Радев не дава никакви идеи за справяне с кризата. Идея ли е това: помогнете на бедните и болните и преборете коронавируса?

0
168
Бойко Борисов Снимка: архив

Вероломно нападение е да каже, че не сме били готови за кризата, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов заяви днес в Хасково, че държавният глава Румен Радев не му е дал нито една идея за справяне с пандемията от коронавирус и следващите я икономически последствия. „Идея ли е това да подпомогнем всички бедни? Идея ли е това да подпомогнем всички болни? Идея ли е това да преборим коронавируса?“, попита Борисов.

„Заклевам се във внуците си, той ми се обади и каза, че ще върне ветото с двете точки. Казах на Дариткова веднага да се съберат и да го гласуват. Нали гледате ученията, а ме сравняват с Германия и Сингапур. Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите? Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС. Това е вероломно нападение, че не сме били готови за кризата. Подал ми бил ръка…“, възмути се министър-председателят.

Борисов не скри, че вече се дразни да го питат за отношенията им, защото медиите си играели на „пинг-понг“ с тях двамата – първо питали единия, а после другия, за да видят какво ще отговори.