Борисов: С Цветанов се разделихме след 20-годишен брак, децата останаха при мен

0
99
Снимка: Клуб Z

Премиерът посрещнат много радушно от ловчанлии

Няма да коментирам Цветанов. Да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство и след 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата, каза в Ловеч Бойко Борисов по адрес на новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Министър-председателят  бе удостоен с ордена на Ловчанската света митрополия с решение на местната епархия за църковни заслуги.

Церемонията се състоя в обновения катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч и бе извършена лично от Ловчанския митрополит Гавриил.

Преди нямаше катедрала, а сега има и тя е една от най-добре изписаните и изрисувани с всички тронове, посочи премиерът Борисов, докато оглеждаше новите стенописи в църквата.

Министър-председателят не пропусна да припомни на свещениците, че само у нас не бяха затворени църквите и манастирите по Великден въпреки пандемията от новия коронавирус, след което ги похвали за добрата организация и за спазените противоепидемични мерки по време на църковния празник.

След награждаването си премиерът посети и близкото неделно училище, като по пътя си дотам бе съпътстван от ръкопляскания и скандирания „Бойко! Бойко!“ от жителите Ловеч. В края на миналата година правителството отпусна средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч в размер на 141 701 лева.