Борисов: Ще пратим самолет за ваксините, вместо да чакаме два дни тира /видео/

0
121
Снимка и видео: фейсбук

Премиерът посети завод „Неохим“ в Димитровград

Обмисляме да пратим самолет за ваксините, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посети завода „Неохим“ в Димитровград заедно с вицепремиера Томислав Дончев.

„Работете и се пазете. Ето сега върви ваксинирането. От сутринта съм водил разговори. Обмисляме да пратим самолет да докара ваксините, отколкото да ги чакаме с тир 2 дни“, каза премиерът.

„Ваксините са единственото решение да живеем. Сега имаме много заразени, вълната ще се вдигне, заради това единственото решение е ваксината“, категоричен бе Борисов.

Дончев поясни, че по плана за възстановяване има и пари за подкрепа на бизнеса, в това число и за зелен преход. Държавата преговаря с ЕК да се разшири обхватът, като се добави и Димитровград, а не само районът на Стара Загора.

Борисов поясни, че „Неохим“ е сред определящите предприятия. Той напомни, че в преговорите с „Газпром“ цената на газа е била намалена с над 50% и така в завода са били върнати 17 млн. лева и са запазени всички работни места.

„Неохим“ използва синьо гориво, за да произвежда амоняк, азотна киселина и амониев нитрат, както и фосфорна киселина и фосфорни торове.

До края на годината газовата връзка с Гърция ще е готова и ще може да внасяте каквато искате газ, обърна се той към ръководството на завода.