Борисов: 12 млрд. лева трябват за ВиК инфраструктурата в страната

0
37
Снимка: архив

Новият водопровод от Белмекен не е правил аварии досега, казва кметът Станислав Владимиров

Премиерът Бойко Борисов инспектира ВиК инфраструктурата на Перник, която се подменя в момента, заедно с кмета Станислав Владимиров, министъра на финансите Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Колко издържат тези тръби, поне 50 години, попита Борисов работници.  Много бързо напредва, хората са доволни, информира Владимиров. Той съобщи, че в момента се правят 4 лота на водопровода, а премиерът коментира, че ако всеки е правил по нещо, сега това нямало да се налага.

12 млрд. лв. са необходими за ВиК инфраструктура в цялата страна, стана ясно от думите му.

Очаква се загубите на вода да намалеят. Според Владимиров те са били около 75% и се очаква да станат около 45-50%. Според Николай Нанков загубите по мрежата са не само заради старите тръби, но и заради кражби на вода.

Кметът каза, че нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети. Не е правил аварии водопроводът от Белмекен. Той дава вода за 30 хил. души, коментира Владимиров и добави, че имаше много фалшиви новини за този водопровод. Борисов пък припомни, че за един месец са докарани 300 хил. литра вода.