Боян Чуков: Безкомпромисно чистят пробългарските политици в Северна Македония

0
54
Боян Чуков

За да разберем какво говори Скопие, трябва да имаме предвид, че става дума за квазиколония на Сърбия, казва анализаторът

„Северна Македония е проектна държава. За да разберем какво говори Скопие, трябва да имаме предвид, че става дума за квазиколония на Сърбия“, коментира международният анализатор Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Белград прави всичко възможно Скопие да остане в неговата орбита. „Македонският елит е създаден и отгледан от Белград. Голяма част от тези хора са манипулирани от сръбските специални служби и затова водят лицемерна политика към нас“, заяви Чуков.

Според него проблемът е, че докато спорим с македонците, се развиват процеси, които не са в полза на българските национални интереси.

„Ние губим по отношение на Македония вече 25-30 години. Съвсем целенасочено ни спират да развиваме всестранно отношенията ни с нея“, категоричен бе анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че пробългарските политици в Северна Македония се чистят безкомпромисно.

Междувременно депутатът Милен Михов заговори дори за натиск върху българските граждани в Северна Македония. „Това се прави целенасочено. По този начин изпадаме в ситуация, която е изключително деликатна. Ние имаме сметка Северна Македония да бъде интегрирана в ЕС, но нямаме сметка това да стане за сметка на българската история“, посочи още Чуков.