Българи в Испания и Италия: Как ще гласуваме навръх Великден тук!? Този нормален ли е? Идиотия!

0
287
Румен Радев

Причината за гнева им е решението на президента Радев да насрочи вота за 4 април

7DniSofia.bg

Румен Радев обяви днес, че насрочва парламентарните избори за 4 април и вече е жертва на невиждан хейт от страна на българите, живеещи в Италия и Испания. В двете страни има над 1,4 милиона нашенци!

Причината за гнева им е решението на президента да насрочи вота за… католическия Великден.

„Как ще гласуваме навръх Великден тук!? Този нормален ли е? От 4 дни в Мадрид се описва какви мерки ще бъдат предприети тогава. Президентът няма ли администрация да му обясни, че ако наистина мерките влязат в сила, ние не сме в състояние да гласуваме. Няма кой да ни пусне“, категорична е Николая Кръстева в група на българите, живеещи в испанската столица. След нейния пост се заформя унищожителна критика от над 120 недоволни.

Припомняме, че в Германия канцлерът Меркел иска локдаунът да остане до Великден, което означава, че и там ще е невъзможно българите да се юрнат да гласуват.

„Онзи ден в Италия имаше над 600 починали, с което бройката мина 80 000! 14 000 заразени. Засилват мерките, по Великден никой няма да го пускат да ходи при роднини. А нас като кажем, че искаме да гласуваме, знаете ли как ще ни погледнат!? Идиотия“, беснее пък Васил Гарев, който от 12 години живее в Милано.