Българи от чужбина се разграничиха от метежниците с паветата и катуните

0
1064
Снимка: 24 часа

Не сме съгласни няколко крещящи „оставка“ индивида да твърдят, че представляват народа, пише Рени Костова

Категорично се разграничаваме от свои сънародници, които с шествия и демонстрации подкрепят метежа в България, твърди в обръщение до медиите от името на българи в чужбина Рени Костова.

„Ние сме българи, които живеят извън родината. Със загриженост и тревога наблюдаваме как по улиците на София и цялата страна демократичната форма за изразяване на несъгласие се демонстрира арогантно, пошло и наподобява анархия.

Не сме съгласни с радикализираните и деструктивни прояви на протестиращите.

Не сме съгласни с безцеремонното незачитане на множество закони, докато в същото време медиите не спират да твърдят, че протестът е за спазване на законите и справедливост.

Не сме съгласни с превръщането на централни части на столицата и други големи градове в разхвърляни катуни, където обитателите им видимо нетрезви или дрогирани тормозят с крясъци, цинизми и ругатни многократно повече хора.

Не сме съгласни с непълното отразяване в редица чужди медии на шепа протестиращи, представяни за стотици хиляди.

Не сме съгласни с изкривената информация в български и чужди медии, че това са протести срещу мафията, докато отдавна стана известно, че са финансирани и наставлявани от беглец от правосъдието с 19 повдигнати обвинения, между които за убийства, изнасилвания и няколко години неплащане на данъци в размер над половин милиард лева на година.

Не сме съгласни нареченият „фигурант“ от обвиняемия Васил Божков-Черепа – Румен Радев, да се държи като водач на революция с вдигнат юмрук, докато се е обградил с екип от хора със съмнителна репутация, докато секретарят му е разследван за търговия с влияние, а съветникът му за предаване на секретни документи на чужди служби.

Не сме съгласни няколко крещящи „Оставка“ индивида да твърдят, че представляват народа, докато висят пред чужди посолства и представят държавата ни като зависима територия от външни правителства.

Поради изброените безспорни факти около организацията и провеждането на тия протести, намираме подкрепата им за уронваща достойнството ни на европейски граждани проява.“

Далеч от родината, ние я носим в сърцата си. Съдбата и достойнството на България са неизменна част от живота ни в емиграция.

Да живее България!