Българското посолство в САЩ: Възможни са размирици след изборите

0
32
сащ
Снимка: архив

20% от американците очакват нова Гражданска война след днешния вот

Българското посолство във Вашингтон предупреждава за възможни размирици след изборите за президент в САЩ. От няколко дни в столицата и останалите големи градове се готвят за такива. Почти няма сграда в близост до Белия дом, която да не е укрепена срещу евентуално нападение.

„Вечерта след изборите за президент на САЩ на 3 ноември, както и през следващите няколко дни, съществува вероятност от протестни действия и нарушаване на обществения ред в по-големите градове. В тази връзка препоръчваме да се избягват местата, където има събирания на големи групи от хора или предварителна информация за възможни инциденти. При попадане в такава ситуация следва стриктно да се спазват указанията на местните власти и полицията.

При необходимост от съдействие може да се свържете с посолството на тел.: (202) 387-5770“, пишат от посолството ни в САЩ.

Социологическо проучване от последните дни показва, че 20% от американците очакват нова Гражданска война след изборите. Анализатори коментират, че ситуацията е абсолютно безпрецедентна. Около Белия дом е започнало изграждане на втора висока ограда, въпреки че преди години достъпът дотам беше свободен.