Валери Симеонов: Вярвам на българските служби, а не на руските глашатаи

0
106
Валери Смиеонов Кадър: Нова тв

След Освобождението Русия винаги е била заплаха за България, смята политикът

Вярвам на българските служби, а не на руските глашатаи, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова тв. По думите му страната ни закъснява „по отношение на непрекъснатата шпионска дейност, която се развива в България“.

Според него посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и говорителят на Кремъл Мария Захарова трябва да говорят с аргументи. „Не им отива да говорят като провинциални политици с общи фрази. Трябва да се аргументират – това не е така, защото. До момента нито веднъж Русия не е опровергала основанието за отстраняване, за експулсиране“, посочи Симеонов. Той смята, че след Освобождението Русия винаги е била заплаха за България.

Лидерът на НФСБ изтъкна, че премиерът Бойко Борисов не е трябвало да приема руския посланик вчера. „Не трябваше. По този начин показва двоен стандарт. Когато твоите служби са установили, че се извършва шпионска дейност, поне трябва да мине някакъв период, докато не се изнесат доказателства, докато не мине целият процес. Като каниш посланичката, вземаш страна“, подчерта Симеонов.

Той говори за смъртта на един от най-близките си хора – депутатът Валентин Касабов, който почина от коронавирус: „За той беше много лоялен, силен човек, истински мъж. Носеше качества като принципност, упоритост и смелост. Лека му пръст, това рядко се среща“, каза Симеонов.

„Друг наш съратник в момента е във ВМА в много тежко положение и с подобна на Касабов симптоматика. Петър Петров е в много тежка фаза на болестта. Екипът на проф. Плочев се занимава с него. При Касабов имаше 4 дни подобрение и изведнъж се срина, не смея да говоря сега“, добави Симеонов.