Взривиха гробницата на ромски барон в Русе /видео/

0
357
Снимка: You Tube

Това става 11 дни след пищното погребение. Нищо не е взето, отмъщение е, твърдят близките на починалия

11 дни след пищно погребение на ромски батрон в Русе, местни са решили да взривят могилата на покойника, съобщава Ruse Media.

Иван Тодоров, синът на починалия, разказа пред русенската медия, че полицията се е заела със случая. Тодоров е категоричен, че знае кой е извършил престъплението и го очаква кървава вендета. Синът смята, че хората, които са нападнали гроба на баща му, са били достатъчно страхливи, за да го извършат едва когато ромският барон е починал.

Вдовицата Кинка Тодорова определи нападението като дело на “нещастници и страхливи мародери, мишки и влечуги“, които никога не биха се изправили очи в очи със съпруга й. Тодорова е категорична, че нападението не е с цел грабеж, защото в гроба не е имало ценни предмети. Взривното устройство е детонирано от разстояние. Опечалените са категорични, че полицията няма да си свърши работата и няма да разкрие истината. „Това не може да го направи обикновен човек, взривът е направен от хора специалисти, които притежават пари и власт“, допълва още вдовицата.

Семейството на починалия ще възстанови гроба в първоначалният му вид, почиствайки всички останки и разпиляната наоколо земя.