Виктор, блъснал дрогиран два пъти жена в Самоков, към медиите: Съсипахте ми живота!

0
117
Виктор Делигълъбов

Съдът го върна в ареста

Виктор Делигълъбов, който е обвинен, че с джипа си си 2 пъти е блъснал жена в Самоков и то под влиянието на кокаин и марихуана, заяви пред медиите, че публикациите по случая са съсипали живота му. Той също така призна, че съжалява за инцидента. Това стана в Софийския окръжен съд, който върна младият мъж в ареста, след като преди това Районният съд в Самоков му определи „домашен арест“.

От думите на адвоката му Христо Ботев стана ясно, че той страда от психическо разстройство и истерия и по време на домашния му арест се наложило два пъти да вика „Спешна помощ“. Защитникът му е категоричен, че Делигълъбов не знаел за катастрофата и изтъкна различни възможни хипотези. Той заяви, че въпреки че джипът, шофиран от мъжа, имал звукова сигнализация за препятствия на пътя, той може да не е засякъл жената, ако не е била в обсега на датчиците му. По негови думи е вероятно тя да е паднала, преди да има досег до автомобила.

От прокуратурата промениха обвинението на Делигълъбов в умишлено причиняване на тежка телесна повреда, като според нея има налични доказателства, че именно той е причинил деянието, тъй като има негов отпечатък на скоростния лост на возилото. В джипа имало и камера за задно виждане, на което той е трябвало да види жената зад него, но въпреки това я прегазил два пъти.