Върнаха Валиумния изнасилвач в ареста

0
5181
Йохан Стелингверф Кадър: БТВ

Йохан Стелингверф помоли съда за домашен арест, защото в килията го ритали и биели

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, известен като Валиумния изнасилвач.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението, за което е обвинен – изнасилване на унгарска гражданка на 26 октомври миналата година, която Стелингверф упоил преди това с алкохол и опиати. Освен това според съда той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Стелингверф бе обвинен в още едно изнасилване – на 32-годишна софиянка. Това се случило на столичния булевард „Сливница“ на 26 декември м.г., след употреба на сила. Заради това обвинение досега той беше под домашен арест.

Според защитниците му разследващите нямат доказателства, а единствено разпит на  унгарска гражданка, който наподобявал еротичен разказ на шестокласник. Защитата изтъкна, че Стелингверф има чисто съдебно минало, а прокуратурата трупа червени точки, повдигайки тези обвинения.

Пред съда обвиняемият подчерта, че иска да докаже своята невинност и ще го направи. „И ще спазвам условията на домашния арест, аз го доказах, ваша чест!“, каза Стелингверф, цитиран от Нова телевизия. По думите му, докато бил в ареста, непрекъснато е бил бит и ритан. Ако се докаже вината му, го грозят от 2 до 8 години затвор. Обвиняемият бе задържан още в съдебната зала. Той може да обжалва ареста в 3-дневен срок пред Софийския градски съд.