Върховният съд върна делото на Полфрийман, иска документ от градския до утре

0
71
Джок Полфрийман Снимка: Дарик

Няма данни австралиецът да е получил препис от искането на главния прокурор да се преразгледа предсрочното му освобождаване

Заместникът-председателят на Върховния касационен съд (ВКС) и ръководител на Наказателната колегия Галина Захарова върна делото за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и искането на главния прокурор Сотир Цацаров за преразглеждане и отмяна на градския съд. До утре той трябва да изпълни разпореждането.

Причините е, че делото не е окомплектовано. Липсват данни  Джок Полфрийман да е получил лично препис от подаденото от главния прокурор искане за възобновяване на делото, въпреки че препис от искането е бил изпратен за връчване чрез началника на Дирекция „Миграция”.

Ръководителят на Наказателната колегия на ВКС пише, че по тези съображения приема, че невръчването на препис от искането е пречка да се образува производство пред ВКС.

Полфрийман чака валиден документ за самоличност в центъра за чужденци в Бусманци. Той бе освободен от апелативния съд 6,5 г. преди да изтече 20-годишното му наказание за убийството на студента Андрей Монов.