Върховният съд разрешил снимането на скандалния рапърски клип в Съдебната палата

0
116
министър
Данаил Кирилов

Това обяснили от Главна дирекция „Охрана“ на правосъдния министър Данаил Кирилов по повод разпоредена от него проверка

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) проверка на обстоятелствата около заснемането на скандален рап клип в Съдебната палата.

В резултат на проверката бе установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16 февруари 2020 г. от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видеозаснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма „Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при Върховния касационен съд /ВКС/.

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видеозаснемането в Съдебната палата са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС.

В скандалния клип има разголени момичета, деца с оръжие и ганстери на фона на съдебни реликви и кадри от интериора на Съдебната палата, прокламира се и легализиране на марихуаната.