Гавра с Радев във фейсбук за конфуза в Талин: Не им ли обясни на естонците, че няма такъв вирус и Борисов плаши протестиращите

0
971
Радев в Естония Снимка: Tribune.bg

Събирай чантите сега, комедиант

Бъзици, пиперливи коментари и откровена гавра задръстиха фейсбук по повод гафа на Румен Радев в Естония. Ето някои от тях, подбрани от Tribune.bg:

Калина Андролова, журналист:

Радев не им ли обясни на естонците, че няма такъв вирус и че с този вирус Борисов плаши протестиращите?!! И сега Радев за „Триморието“ ли е? Или не. За F-16 ли е? Или не. Ще прави ли партия? Или не. Потрес!

Георги Харизанов:

Смешката от тази пролет с Щам-1 и Щам-2 започва да става все по-забавна, изречена от тоя печален образ.

Събирай чантите сега, комедиант

Евгени Петров, журналист:

Такива неща се случват, няма нищо срамно и страшно, големият гаф е на пресслужбата на президента, която по най-елементарен и нескопосан начин и напълно ненужно се опита да замаже ситуацията.

Недялко Недялков, журналист:

Няма такъв гьонсурат.

Да обобщя какво се е случило.

Радев е на празника на ВВС заедно с командира на военните летци Петров и Каракачанов. Преди четири дни.

Малко по-късно на Петров му прилошава. Прави си тест, оказва се позитивен.

Каракачанов се самоизолира още в неделя, а снощи си прави тест.

Радев обаче, представете си, отказва да си направи тест. И не само това. С целия си акъл заминава на официално посещение в Естония, замъквайки внушителна делегация от 33-ма човека!

Тези хора сега са негови заложници.

Не съобщава, че е бил контактен и се среща с държавни глави.

Военното разузнаване на Естония обаче снощи по някое време докладва на премиера, че шефът на българските ВВС е с коронавирус, а президентът Радев е общувал с него.

Следва скандал, естонците безпрецедентно забраняват на семейство Радеви да присъстват на официалната вечеря. Изолират ги в „Суис хотел“. Както и цялата ни делегация, само че тя – в „Радисън“.

С цялото си нахалство Радев отрича да е знаел, че е общувал с болен?!

От българското президентство укриват какво се е случило. Пускат напълно фалшиво комюнике, че посещението на Радев се отлага заради „усложнената обстановка“, свързана с пандемията?!

Тази сутрин /вчера – бел. ред./ обаче „Интерфакс“ пише истината, и то цитирайки естонската президентка – визитата на Радев е отказана, тъй като естонците са разбрали, че той е бил контактен. И не си е правил тест!

В ПИК научихме новината и тръгнахме да разплитаме историята. Една особено жалка и излагаща България история.

Най-тъжното е, че в делегацията е имало 10 журналисти – от БНТ, Дарик, БТВ, Нова, Дневник…И тези хора вече цяло денонощие укриват какво се е случило. Не уведомяват българската публика за конфуза. Мълчат си, бе.

Какви са тези журналисти, не мога да си обясня.

Всъщност мога да обясня, но ще ме баннат.

Сега „авантюристът“ пътува на борда на държавния самолет за София. Натирен от Естония. На ВИП-а в София ще го чакат линейки. Следва сложна процедура по здравния протокол – тестове за цялата делегация, карантина за цялата делегация. Плюс екипажа на Авиотряда.

Всички тези хорица стават жертви на неговото… хм, лекомислие. Или тщеславие.

Или както там го наречете.

Ще свърша, както почнах – няма такъв гьонсурат. Няма такава безотговорност. И този човек е президент на България…

Любомир Огнянов:

В Естония май не върви версията, че вирусът е политическа манипулация

Стоил Яков:

Въобще не знам дали и колко е адекватен Президентът Радев, но да скрие, че e бил контактен със заразен от коронавирус и да поведе многолюдна делегация към Естония, минава всякакви граници